Παραδοσιακά Λουκούμια

Το λουκούμι αποτελεί εδώ και χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Το μοναδικό αυτό γλυκό, συνδυάζει αγνά, φυσικά υλικά δίνοντας ένα ιδιαίτερο άρωμα και μία χαρακτηριστική βελούδινη υφή.

Στην Πάτρα το λουκούμι έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Ήδη από το 1850 στην περιοχή της Πάτρας ανθούν εργαστήρια λουκουμιών και το λουκούμι κατακτά επάξια τη θέση τοπικής σπεσιαλιτέ.

Όχι τυχαία άλλωστε, η Πάτρα γίνεται η πύλη του λουκουμιού προς το Δυτικό Κόσμο, καθώς ένας Άγγλος περιηγητής του 19ου αιώνα, που περνά από την Πάτρα, το μεταφέρει στην πατρίδα του και από εκεί σε όλο τον κόσμο.

Η οικογένεια Σκιαδαρέση είναι ταυτισμένη με το λουκούμι στην Πάτρα. Ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήρι το 1946, σήμερα βρίσκεται στην τρίτη γενιά και συνεχίζει με την ίδια χαρά και αγάπη τη μοναδική αυτή παράδοση.

Η εταιρεία "Σκιαδαρέσης" παράγει με τις ίδιες παραδοσιακές διαδικασίες, λουκούμια με ξηρούς καρπούς, φρούτα και μπαχαρικά και εμπλουτίζει συνεχώς τις επιλογές της σε υλικά και γεύστικούς συνδυασμούς που αξίζει να δοκιμάσετε.